Ο Πύργος φιλοξενεί επισκέπτες απο το 1985


Χτισμένη σε υψόμετρο 1.050 μέτρων στις πλαγιές του Χελμού και κρυμμένη μέσα σε καστανιές και έλατα, η Ζαρούχλα είναι αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αχαΐας.

Η βόλτα στο ήσυχο χωριό ακούγοντας τους ήχους των τρεχούμενων νερών θα σας μείνει αξέχαστη.

 
 

Η παράδοση καλπάζει.
Εδώ ο χρόνος σταματά.


Ιστορικό διατηρητέο πυργόσπιτο στην Ζαρούχλα στην περιοχή των Καλαβρύτων της ορεινής Αχαϊας, από τα ελάχιστα που έχουν διασωθεί στην περιοχή.

Έχει κτιστεί μεταξύ του 16ου και 17ου αιώνα από τους ισχυρούς και κρατούντες της περιοχής. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά των οχυρών της επόχης δηλαδή πολεμίστρες, ζεματίστρα, ανακλινόμενη γέφυρα εισόδου, προμαχόνες κ.λ.π.

Έχει αναπαλαιωθεί από τους ιδιοκτήτες του με πολλή αγάπη και φροντίδα προσπαθώντας να διατηρήσουν όλα τα στοιχεία της επόχης του. Σαν παραδοσιακός ξενώνας λειτουργεί πάρα πολλά χρόνια.

Στον οικισμό θα βρείτε όμορφες ταβέρνες για να απολαύσετε τοπικές γεύσεις. Βυθισμένα στο δάσος μονοπάτια θα σας οδηγήσουν σε γοητευτικές γωνιές με μοναδική θέα προς το χωριό αλλά και τις κορυφές του Χελμού.


 
 

Πώς θα έρθετε στην Ζαρούχλα.
Χιλιομετρικές αποστάσεις.


Λίγα χιλιόμετρα μετά την Ακράτα, στα ορεινά της Αχαΐας, ξεδιπλώνεται ένας ορεινός μικρόκοσμος με οικισμούς από άλλη εποχή, λιγοστά ταβερνάκια και καφενεία, ήσυχα καλντερίμια και πέτρινα πυργόσπιτα μέσα σε μια υπέροχη φύση.

Γαλήνια χωριά, στη σκιά του επιβλητικού Χελμού, που θα σε κάνουν να εκτιμήσεις την αξία του παραδοσιακού. Η διαδρομή από την Ακράτα είναι θαυμάσια, με πολλές εναλλαγές τοπίου που χορταίνουν το μάτι. Ο δρόμος τερματίζει στην όμορφη Ζαρούχλα που αποτελεί ιδανική βάση για την εξερεύνηση της περιοχής.

Χτισμένη σε υψόμετρο 1.050 μέτρων στις πλαγιές του Χελμού και κρυμμένη μέσα σε καστανιές και έλατα, η Ζαρούχλα είναι αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αχαΐας.


Από Αθήνα 180 χλμ

Πάτρα 100 χλμ

Καλάβρυτα 34 χλμ

Ακράτα 37 χλμ

Λίμνη Τσιβλού 14 χλμ

Λίμνη Δόξας 19 χλμ